Daniëlle

Danielle, blogger, slow-living expert
Danielle, blogger & slow-living expert

Mijn naam is Daniëlle Faassen en ik ben 49 jaar. Martin en ik wonen samen en wij vormen met onze kinderen een samengesteld gezin.

Ik werk fulltime in het basisonderwijs. Ik wandel iedere dag naar mijn werk, lees graag een boek, ik ben gek op het luisteren naar podcasts en wanneer ik de rust kan vinden, kan ik opeens heel creatief worden!

Als kind was ik rustig en dromerig. Ik was zo’n meisje dat urenlang in het gras kon zitten om van vers geplukte madeliefjes een bloemenkrans te maken. Dat deed ik dan ook. Dat kon gewoon.

Hoe gewoon dit vroeger voelde, hoe onbereikbaar dit nu kan voelen. Gewoon de tijd nemen. De tijd nemen om te leven en beleven. Om te voelen en te denken, zonder die luide stem in je hoofd dat er nog zoveel moet gebeuren. Druk op het werk, druk in het gezin, druk met je persoonlijke ontwikkeling ….alles kan zo vol zitten dat je vergeet hoe je eigenlijk wilt leven. Ik wil terug naar die figuurlijke plek in het gras. Waar ik de ruimte voel om te leven zoals dat bij mij past.

Het afgelopen jaar ben ik mij steeds meer gaan verdiepen in bewust leven. Ik ben een bescheiden wereldverbeteraar op micro-niveau. Ik bezit geen auto, ik ben vegetariër en parttime veganist, ik heb veel spullen weggedaan en koop niet snel meer iets dat ik niet nodig heb.

Ik geloof er in dat “veel kleine beetjes” écht helpen. Al die kleine beetjes geeft heel veel ruimte in mijn hoofd en daar word ik gelukkig van.

Daniëlle

In mijn blog schrijf ik over “slow-living”. Een leven waarin ik steeds meer tijd en aandacht creëer voor waar het voor mij echt om gaat. Ik gebruik geen “dure woorden” en ik refereer niet naar wetenschappelijk onderbouwde onderzoeken. Ik schrijf wat ik doe om mijn leven en dat van de mensen om mij heen beter, mooier en eerlijker te maken.

Veel leesplezier!